Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Ořechová vánočka

Postup:

Kvásek: odlijeme si trošku vlažného mléka, přidáme trochu cukru rozdrobené droždí a necháme nabobtnat. Z mouky, cukru, změklého másla, zbylého mléka, soli, rozinek, sekaných ořechů, badyánu a předchystaného kvásku vypracujeme nelepivé těsto.
Kynutí a tvarování: Těsto necháme vykynout na teplém místě asi 30 minut. Po vykynutí ho vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme ho na tři stejné části, které vyformujeme do tvaru válečků.
Formování: z válečků upleteme cop.
Formování a pečení: Přendáme na vymazaný plech a necháme ještě chvíli kynout a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme při teplotě 180 ° C po dobu 25 minut.
Zdobení: ořechy vlašské 20 g, rozinky 20 g, cukr práškový 150 g, citronová šťáva 3 PL, voda 1 PL.
Ještě teplou vánočku polijeme citrónovou polevou, kterou si koupíme hotovou nebo si sami vyrobíme: prosátý moučkový cukr, citrónovou šťávu a horkou vodu utřeme do hladka. Posypeme hrubě sekanými ořechy a rozinkami.

Suroviny:
  • 500 g mouka polohrubá
  • 100 g cukr práškový   
  • 140 g máslo    
  • 30 g droždí čerstvé   
  • 250 ml mléka  
  • 1 g sůl
  • 2 g badyán mletý
  • 50 g rozinky   
  • 50 g ořechy vlašské
Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...